Industri nyheder

Solinverter og dens arbejdsprincip

2020-04-25
En solcelleinverter kan defineres som en elektrisk konverter, der konverterer det uensartede jævnstrøm (jævnstrøm) fra et solcellepanel til vekselstrøm (vekselstrøm). Denne strøm kan bruges til forskellige applikationer, for eksempel i et levedygtigt gitter eller i et off-gitternettet. I fotovoltaiske systemer er dette en farlig BOS (systembalance) komponent, der tillader anvendelse af konventionelt AC-strømforsyningsudstyr. Disse invertere har visse funktioner af PV-arrays, såsom sporing af PowerPoint og anti-ø-beskyttelse i størst grad. Hvis vi bruger solenergisystemer i huset, er valg og installation af vekselrettere meget vigtige. Derfor er inverteren en uundværlig enhed i solenergiproduktionssystemet.

Arbejdsprincippet for en solcelleinverter er at bruge strømmen fra en jævnstrømskilde (f.eks. Et solcellepanel) og konvertere den til vekselstrøm. Den genererede effekt spænder fra 250 V til 600V. Denne konverteringsproces kan udføres af en gruppe IGBT'er (isolerede gate bipolære transistorer). Når disse solid-state-enheder er forbundet i form af en H-bro, vil de svinge fra DC til AC.

En step-up transformer bruges, så vekselstrøm kan fanges og føres ind i nettet. Sammenlignet med invertere med transformere er nogle designere begyndt at designe invertere uden transformere, som har større effektivitet.


I ethvert solenergi-inverter-system bruges en forprogrammeret mikrocontroller til nøjagtigt at udføre forskellige algoritmer. Controlleren bruger MPPT (Maximum Power Point Tracking) -algoritmen til at øge solcellepanelets udgangseffekt.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept